Yoga

7 Onverwachte en fijne effecten van yoga

cropped-cropped-P1000509.jpg

Yoga helpt je te ontspannen, flexibeler en sterker te worden. Dit zijn de meest bekende effecten van yoga. Maar er zijn nog zoveel meer voordelen van regelmatig yoga beoefenen!

Yoga centreert je. Door de combinatie van beweging en ademhaling kan je naar binnen keren en kom je tot je middelpunt, je basis, je wijze zelf, je Licht. Hoe je het ook wilt noemen, het is een heerlijk gevoel om kalm en gecentreerd te zijn.

Yoga geeft je zelfinzicht. Je leert jezelf kennen op de mat. Wat lukt je, wat lukt je niet en hoe voel je je in het proces? En wat zegt dat over jou?

Yoga vergroot je acceptatievermogen en leert je compassievol met jezelf te zijn. Yoga doe je in je eigen tempo. Je komt de grenzen van je eigen kunnen tegen (oooh die balansoefeningen!) en leert accepteren dat jij precies goed bent zoals je nu bent.

Yoga geeft je doorzettingsvermogen. Langzaam maar zeker rek je je grenzen, zowel fysiek als mentaal, een stukje op.

Yoga leert je praktisch met moeilijke situaties omgaan. In yoga leer je hoe krachtig je ademhaling is in het kalmeren van je emoties.

Yoga leert je met je eigen emoties om te gaan. Merk je dat je vastzit in een bepaalde emotie? De Dru Yoga houdingen en reeksen helpen blokkades op te lossen.

Yoga geeft je nieuwe energie. Het laat je batterijen op door lekker een uur voor en met jezelf bezig te zijn.

Ben je al nieuwsgierig geworden naar de effecten van yoga? Kom het vooral eens uitproberen bij mij in de les! Je bent van harte welkom.

Dit zijn de effecten die ik zelf ervaren heb. Wat is jouw ervaring? Wat doet yoga voor jou?

xx,
Mieke

Facebooklinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *