Persoonlijke Ontwikkeling,  Welzijn,  Yoga

Laat Je Kerngevoelens Je Leidraad Zijn

20160122 Laat je gevoel leiden

In mijn vorige post schreef ik hoe je focussen op kerngevoelens je vaak een gelukkiger jaar oplevert dan het stellen van harde goede voornemens. Heb jij al bedacht hoe jij je wilt voelen dit jaar? Zo niet, dan moedig ik je aan die tijd voor jezelf te nemen. Het is het waard!

Wanneer je lijstje klaar is, vraag je je misschien af hoe je deze gevoelens dan ook versterkt of werkelijkheid maakt. Dat kan door je per kerngevoel af te vragen wanneer jij je zo voelt. Wat doe je? Waar ben je? Hoe doe je iets? Gewoon lekker brainstormen en zien wat er komt.

Hier is de verkorte versie mijn lijstje:

Blij met mezelf wanneer ik:
mezelf een compliment geef; stop en diep ademhaal, tijd met mezelf doorbreng; op positieve affirmaties mediteer.

Ik voel me stralend wanneer ik:
lach; lekker en vers voedsel eet; me realiseer hoeveel ik van Christian houd; dans; yogales geef en anderen help met mijn kennis en vaardigheden.

Ik voel me ruim & open wanneer ik:
yoga doe; in de natuur ben; mediteer; yogales geef; schrijf; naar ontspannende muziek luister; recepten bedenk; met kruidentheetjes in de weer ga; anderen van dienst ben.

Ik voel me dankbaar wanneer ik:
stop en diep ademhaal; bewust nadenk en voel waar ik dankbaar voor ben.

Ik voel me verbonden wanneer ik:
liefde uit; stop en diep ademhaal; met Christian ben; in de natuur ben; mediteer; yoga doe; met vriendinnen of familie ben; tijd voor mezelf heb op mijn yogaplekje; yogales geef; anderen help met mijn kennis en vaardigheden.

Zoals je misschien opvalt zijn er een aantal dingen die steeds voor mij terugkomen, zoals even stoppen en diep ademhalen, yoga en meditatie, in de natuur zijn, yogales geven en anderen helpen met mijn kennis en vaardigheden (vandaar ook dit blog). Als ik deze dingen regelmatig doe, dan weet ik dat ik mijn gewenste kerngevoelens steeds versterk.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat er alleen uiteenlopende activiteiten uit jouw brainstorm komen. Dat is natuurlijk ook helemaal prima. Hoe je ervoor zorgt dat je deze activiteiten ook gaat doen, is geheel aan jou. Ik stel geen harde doelen zoals “elke dag 30 minuten aan yoga doen” omdat dit meteen als een verplichting voelt en niet iets waar ik me gelukkiger door voel. Om te zorgen dat ik deze dingen ook doe, heb een lijstje op mijn badkamerspiegel gehangen.

Misschien werkt het voor jou beter om doelen te stellen, dan moet je dat vooral doen. Laat je gevoel je graadmeter zijn. Zodra je dat gespannen gevoel van “ik moet moet moet” krijgt, dan weet je dat je tegen de stroom ingaat. Zoals ik de vorige keer al schreef, werkt het beter om op een vriendelijke manier naar iets toe te werken, dan jezelf af te beulen totdat je doel bereikt is. Veel duurzamer als je het mij vraagt.

Spreekt deze aanpak jou aan? Of doe je het liever heel anders? Ik hoor het graag in de comments!

xoxo,

Mieke

Facebooklinkedinmail

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *